Ny CD med Perla

Perla - Bra Kan Bli Bättre17 juni 2011 släppte Perla Bjurenstedt sin fjortonde skiva med titeln ”Bra kan bli bättre”.

Efter debuten 1973 och ytterligare tre skivor för vuxna har det nästan uteslutande sedan dess handlat om produktioner för barn. Den första skivan för barn ”Sjung för allt vad du är värd” kom 1986 och nu, 25 år senare är det dags för den tionde barnskivan.

Perla har i 35 år turnerat runt om i Sverige, ensam eller tillsammans med sitt band. Han möter varje år tusentals elever och lärare på landets skolor med ett budskap om alla människors lika värde och att alla kan göra världen lite bättre.

Cd:n innehåller 12 nyskrivna poplåtar med texter utifrån barnens vardag. ”Bra kan bli bättre” visar på att mycket som går sönder går att laga, när det gäller vårt eget liv men också för världen i stort. I ”Hoppet” beskriver Perla möten med tre människor i Bangladesh, Rwanda och Thailand. Texten visar på att hoppet är det sista som överger människan. ”Alla får vara med” handlar om att ingen ska behöva vara utanför och i ”Klumpen” beskriver Perla känslan man får när man hör av andra att man inte duger och räcker till.

Nioåriga Allis Ivansson sjunger två låtar, ”Gladsång” och ”Jag vill inte vara ensam mer”. I den sistnämnda berättar ett mobbat barn om sin önskan att få vara med och slippa att vara ensam.

Cd:n är producerad av Robert Ivansson och Robert Wellerfors. Musiker är Robert Ivansson, Patric Lindell, David Nyström, Jörgen Ingeström, Nicci Notini Wallin och Peter Hallström.

Cd:n ges ut av ChaBelle Music/Nya Musik i samarbete med Naxos Sweden.
I höst besöker Perla bl a Sollentuna, Borås, Hönö, Öckerö och Örnsköldsvik.

Kommentarer inaktiverade.